کلینیک زیبایی مشهد : فوق تخصص جراحی زیبایی و درمانی در مشهد

رایگان مشاوره بگیرید :

0915-7331098
کلمه مورد نظر خود را سرچ کنید
لوگو وبسایت موبایل

پماد کلسیپوتریول چیست؟

یکشنبه, 07 خرداد 1402

پماد کلسیپوتریول چیست؟ موارد مصرف ، نحوه مصرف و عوارض شایع

پماد کلسیپوتریول (Calcipotriol) یک داروی ترکیبی است که برای درمان پسوریازیس، یک بیماری پوستی، استفاده می‌شود. این دارو عمدتاً به عنوان یک ماده مشتق شده از ویتامین D3 عمل می‌کند و با افزایش سطح کلسیم در سلول‌های پوستی، به کاهش التهاب و تقویت پوست کمک می‌کند.

پماد کلسیپوتریول برای درمان پسوریازیس در مواردی که بیماری در پوست رویان شده و باعث آزار و ایجاد درد و خارش شده است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو معمولاً به تنهایی یا به همراه دیگر داروهای مانند کورتیکواستروئیدها به کار می‌رود. استفاده از پماد کلسیپوتریول به مدت طولانی و بدون مشورت پزشکی توصیه نمی‌شود.

پماد کلسیپوتریول معمولاً برای استفاده موضعی روی پوست تجویز می‌شود. قبل از استفاده از این پماد، پوست مورد استفاده باید کاملاً خشک و تمیز شود. سپس، پماد کلسیپوتریول به مقدار مورد نیاز بر روی منطقه مورد نظر قرار داده شده و با حرکات نرم و دورانی به سمت مرکز منطقه ماساژ داده می‌شود. پماد معمولاً یک یا دو بار در روز به مدت 4 تا تا 8 هفته مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، قبل از استفاده از این پماد باید با پزشک خود در مورد میزان و نحوه استفاده آن مشورت کنید.

مانند همه داروها، پماد کلسیپوتریول هم دارای عوارض جانبی است که شامل خشکی پوست، التهاب و خارش پوستی، تغییر رنگ پوست و افزایش ریسک عفونت پوستی است. در صورتی که هرگونه علامت ناخوشایندی روی پوست خود مشاهده می‌کنید، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین، استفاده از پماد کلسیپوتریول در برخی از شرایط مانند بارداری و شیردهی،توصیه نمی‌شود و باید با مشورت پزشک مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، استفاده از پماد کلسیپوتریول برای افرادی که دچار بیماری‌های کلیوی یا اختلالات متابولیکی هستند، نیز با مشورت پزشک صورت بگیرد. در کل، قبل از استفاده از هرگونه دارویی برای درمان بیماری‌های پوستی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و دستورات پزشک خود را دقیقاً برای استفاده از این دارو دنبال کنید.

میزان و نحوه مصرف پماد کلسیپوتریول

همچنین بخوانید : قرص پردنیزولون 5 برای چیست؟ 

میزان و نحوه مصرف پماد کلسیپوتریول

پماد کلسیپوتریول معمولاً برای استفاده موضعی روی پوست تجویز می‌شود. برای استفاده از این پماد، ابتدا باید پوست مورد استفاده کاملاً خشک و تمیز شود. سپس، پماد کلسیپوتریول به مقدار مورد نیاز بر روی منطقه مورد نظر قرار داده شده و با حرکات نرم و دورانی به سمت مرکز منطقه ماساژ داده می‌شود.

معمولاً پماد کلسیپوتریول یک یا دو بار در روز به مدت 4 تا 8 هفته مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدت زمان استفاده این پماد ممکن است بر اساس شدت بیماری و واکنش بدن به درماند دارو، متفاوت باشد و باید با مشورت پزشک تعیین شود.

قبل از استفاده از پماد کلسیپوتریول، بهتر است دستورات پزشک را به دقت مطالعه کرده و بر اساس آن عمل کنید. علاوه بر این، از استفاده همزمان با دیگر داروها خودداری کنید و در صورتی که هرگونه علامت ناخوشایندی روی پوست خود مشاهده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین، پماد کلسیپوتریول باید در محل خشک و دور از نور و گرما نگهداری شود. برای جلوگیری از بیشتر شدن بیماری و بهبود سریع تر، به علاوه با استفادهاز پماد کلسیپوتریول، می‌توانید از دیگر روش‌های درمانی نیز استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید با رعایت یک سری تغییرات در شیوه زندگی خود، در بهبود و کاهش شدت بیماری پسوریازیس کمک کنید. این تغییرات شامل:

1. استفاده از مرطوب کننده‌های پوستی: استفاده از مرطوب کننده‌های پوستی می‌تواند به کاهش خشکی و التهاب پوست کمک کند و بهبود علائم پسوریازیس را تسریع کند.

2. استفاده از شامپوهای ضد قارچی: در برخی از موارد، پسوریازیس ممکن است به صورت مقیمیدر قسمت‌های مو بروز کند. در این شرایط، استفاده از شامپوهای ضد قارچی می‌تواند به کاهش التهاب و خارش پوست کمک کند.

3. اقدامات مرتبط با تغذیه: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D و اسیدهای چرب امگا-3 می‌تواند به بهبود علائم پسوریازیس کمک کند.

4. تغییر شیوه زندگی: برخی از فعالیت‌های روزمره مانند استرس و اضطراب، می‌تواند علائم پسوریازیس را تشدید کند. بنابراین، توصیه می‌شود تا با انجام تمرینات روزانه، مدیتیشن و استفاده از روش‌هایمطمئن‌کننده‌ای مانند یوگا و تنفس عمیق، استرس خود را کاهش دهید.

در کل، برای بهبود علائم پسوریازیس، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و دستورات و نکاتی که برای شیوه زندگی و درمان پسوریازیس باید رعایت کنید را به دقت پیگیری کنید.

آیا پماد کلسیپوتریول برای همه بیماران مناسب است؟

استفاده از پماد کلسیپوتریول برای همه بیماران مناسب نیست و باید با مشورت پزشک تجویز شود. برخی از افراد ممکن است در مقابل این دارو حساسیت داشته باشند و یا دارای بیماری‌هایی باشند که استفاده از این دارو برای آنها مناسب نیست.

به عنوان مثال، استفاده از پماد کلسیپوتریول برای بیمارانی که دارای بیماری‌های کلیوی هستند، با مشورت پزشک و در دوزهای مناسب باید صورت گیرد. همچنین، بیمارانی که دچار بیماری‌های قلبی، عروقی، پاراتیروئید، تیروئید، کلیوی و متابولیک هستند نیز باید با مشورت پزشک قبل از استفاده از پماد کلسیپوتریول و با رعایت دقیق دستورات پزشکی، این دارو را مصرف کنند.

مادران باردار شیرده حتما قبل از مصرف این پماد باید با پزشک خود مشورت کنند و اگر پزشک موافقت کرد حتما پماد را طبق دستور پزشک استفاده کنند.

این پماد برای درمان بیماران پسوریازیس هم نیز مناسب است اما باید زیر نظر دکتر مصرف شود زیرا ممکن است فرد  دچارحساسیت  باشد و یا بیماری های زمینه ای دیگری داشته باشند که استفاده از این پماد برای آنها ضرر داشته باشد.

به طور کلی، استفاده از پماد کلسیپوتریول باید با مشورت پزشک و با رعایت دقیق دستورات پزشکی انجام شود. همچنین، برخی از عوارض جانبی این دارو شامل خشکی و التهاب پوست، تغییر رنگ پوست و افزایش ریسک عفونت پوستی هستند که در صورتی که هرگونه علامت ناخوشایندی روی پوست خود مشاهده می‌کنید، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض شایع مصرف پماد کلسیپوتریول

همچنین بخوانید: پماد کالامین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض استفاده از آن

عوارض شایع مصرف پماد کلسیپوتریول

استفاده از پماد کلسیپوتریول به طور کلی به دلیل داشتن ترکیبات قوی می‌تواند به برخی عوارض جانبی منجر شود. برخی از عوارض جانبی شایع این دارو عبارتند از:

1. خشکی و التهاب پوست: استفاده از پماد کلسیپوتریول ممکن است باعث ایجاد خشکی و التهاب پوست شود. در صورتی که این علائم شدید باشند و باعث ایجاد ناراحتی شدید در شما شود، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید.

2. تغییر رنگ پوست: استفاده از پماد کلسیپوتریول می‌تواند باعث تغییر رنگ پوست شود، به خصوص در مناطقی که پوست نازک و حساسیت بیشتری دارند مانند چشم‌ها، صورت و گردن. در صورتی که این تغییر رنگ شدید باشد و به نظر شما ناطبع بنظر بیاید، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید.

3. افزایش ریسک عفونت پوستی: استفاده از پماد کلسیپوتریول ممکن است باعث ایجاد شکاف‌های کوچک در پوست شود که می‌تواند باعث افزایش ریسک عفونت پوستی شود. در صورت بروز علائم عفونتی مانند قرمزی، درد و تورم در منطقه استفاده شده از پماد، به پزشک خود اطلاع دهید.

همچنین، در صورت بروز عوارض جانبی دیگری کهممکن است مرتبط با استفاده از پماد کلسیپوتریول باشند، به پزشک خود اطلاع دهید. برخی از عوارض جانبی نادر این دارو شامل افزایش سطح کلسیم در خون، تحریک پاراتیروئید و اختلال در عملکرد کلیوی می‌باشد.

در کل، برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی، بهتر است دستورات پزشک را به دقت دنبال کنید و در صورت بروز هرگونه علامت ناخوشایندی، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین، اگر از داروهای دیگر نیز استفاده می‌کنید، قبل از استفاده از پماد کلسیپوتریول با پزشک خود مشورت کنید.

آیا می‌توانم پماد کلسیپوتریول را با داروهای دیگر استفاده کنم؟

پیش از هر چیز، باید توجه داشت که استفاده از پماد کلسیپوتریول با داروهای دیگر ممکن است باعث بروز عوارض جانبی و تداخل در عملکرد داروها شود. بنابراین، قبل از استفاده از هر داروی دیگری همزمان با پماد کلسیپوتریول، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

بعضی از داروهایی که ممکن است با پماد کلسیپوتریول تداخل داشته باشند عبارتند از:

1. داروهایی که باعث افزایش سطح کلسیم در خون می‌شوند مانند ویتامین D  استفاده همزمان  این داروها با پماد کلسیپوتریول ممکن است باعث افزایش سطح کلسیم در خون شود و به عوارض جانبی مانند تب، استفراغ و سرگیجه منجر شود. 

2. داروهایی که اثر ضد التهابی دارند، مانند استروئیدها. استفاده همزمان از پماد کلسیپوتریول با این داروها ممکن است باعث افزایش خطر عفونت پوستی شود.

3. داروهایی که اثر مثبت بر روی سیستم ایمنی بدن دارند، مانند متوترکسات. استفاده همزمان از این داروها با پماد کلسیپوتریول ممکن است باعث کاهش اثرات درمانی متوترکسات شود و در نتیجه عوارض جانبی بیشتری را به همراه داشته باشد.

به طور کلی، برای جلوگیری از تداخل دارویی و بروز عوارض جانبی، بهتر است قبل از استفاده همزمان از پماد کلسیپوتریول با هر داروی دیگری، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، در صورتی که در حال مصرف هر داروی دیگری هستید، بهتر است پزشک خود را در جریان قرار دهید تا در صورت نیاز به تنظیم دوز و رژیم درمانی، اقدام کند.

 

استفاده از پماد کلسیپوتریول در مناطقی که نزدیک به چشم هستند مانند پلک‌ها و اطراف چشم، بسیار خطرناک است و می‌تواند باعث تحریک و التهاب چشم شود. 

به عنوان مثال، پماد ژل برای درمان التهاب و خارش پوست، پماد‌های موضعی حاوی کورتیکواستروئیدهای ملایمتر و پماد‌های حاوی دیگر ترکیبات مانند رتینول و آلوئه‌ورا می‌توانند جای

نظرات درباره پماد کلسیپوتریول چیست؟ موارد مصرف ، نحوه مصرف و عوارض شایع

آخرین مقالات کلینیک زیبایی

05 آذر

جراحی ترک های شکم +روش های پیشگیری

ادامه مطلب

08 آبان

لیفت باسن مناسب چه کسانی است؟

ادامه مطلب

28 مهر

راه های مراقب و جلوگیری از عفونت دستگاه تناسلی بانوان

ادامه مطلب

26 مهر

آیا پوشیدن گن بعد از عمل لیپوماتیک ضروری است؟

ادامه مطلب

25 مهر

خارش پس از عمل ماموپلاسی+علت و درمان

ادامه مطلب

18 مهر

داروهای تقویتی بعد از جراحی چاقی

ادامه مطلب

17 مهر

استپ وزن چیست؟و راهکاردرمان آن

ادامه مطلب

08 مهر

علت ریزش موی مردان چیست؟

ادامه مطلب

07 مهر

کرایوتراپی یا سرما درمانی چیست؟

ادامه مطلب

05 مهر

مراقبت های بعد از انجام لیفت صورت

ادامه مطلب

29 شهریور

پی آر پی مو چند درصد جواب میده؟+فواید آن

ادامه مطلب

28 شهریور

علت منافذ باز پوست چیست؟

ادامه مطلب

12 شهریور

درمان زگیل تناسلی زنان به صورت کامل و قطعی در مرکز درمان اچ پی وی ایران

ادامه مطلب

01 مرداد

در عرض یک هفته با چین و چروک صورت خود خداحافظی کنید!

ادامه مطلب

16 خرداد

بهترین محصولات تخصصی برای آرایش لب

ادامه مطلب

29 اردیبهشت

علت سکسکه بعد از عمل اسلیو معده و روش های پیشگیری و درمان آن

ادامه مطلب

20 فروردین

تاریخچه دانشگاه باهچه شهیر

ادامه مطلب

15 فروردین

روشهای موثر برای لاغر کردن صورت

ادامه مطلب

08 فروردین

اقدامات ممنوعه بعد از تزریق ژل

ادامه مطلب

02 فروردین

تزریق ژل زیر چشم معجزه و درمان قطعی سیاهی و گودی چشم

ادامه مطلب

whatsapp
whatsapp
instagram
how-to

مشاوره با ما