کلینیک زیبایی مشهد : فوق تخصص جراحی زیبایی و درمانی در مشهد
رایگان مشاوره بگیرید :
0902-8136132پنجشنبه, 24 فروردین 1402
Dandruff یا شوره سر، از مشکلات رایج مو ها می باشد که در دوره های سنی مختلف رخ میدهد.این شوره ها عوارضی برای شما ندارند ولی امکان دارد از لحاظ زیبایی یا نظافت برای شما مشکل باشد.به همین علت افراد زیادی به دنبال راهی ضمن برطرف کردن این شوره های سر هستند؛ راهی که بتواند برای همیشه این پوسته های سفید را از بین ببرد وسبب درمان شوره سر شود.
گرچه این پوسته های سفید از لحاظ ظاهری تفاوت زیادی باهم ندارند، اما ممکن است به علت های مختلفی ایجاد شده باشند. به همین دلیل قبل از آن که خودتان اقدامی ضمن درمان شوره سر انجام دهید،می بایست به پزشک مراجعه کنید و علت بوجود آمدن شوره سر را جویا شوید.در این مقاله سعی بر این داریم تا تمامی دلایل بروز و درمان شوره سر را بررسی کنیم تا با آن بیشتر آشنا شوید.
همچنین بخوانید : کاشت مو در مشهد
به علت جمع شدن سلول هایی که مرده هستند در سطح پوست و موها پوسته هایی به رنگ سفید ایجاد می شوند که به آن شوره سر می گویند .در حقیقت سلول که مرده اند، شروع به ریزش می کند و طی این اتفاق شوره سر بوجود می آید.این اتفاق، به طور معمول با عوارض همراه نمی باشد و ضرری ندارد ولی گاها با خارش همراه است .شوره سر ممکن است برای هر فردی و در هر سنی رخ دهد؛ اما به طور معمول شوره سر معمولا در بین جوانان و افراد میان سال؛ رایج تر می باشد.این پوسته ها دارای شدت های متفاوتی است و دو حالت خشک و چرب دارند.با توجه به شدت شوره سر، دلیل و نوع آن راهکار های متفاوتی ضمن درمان شوره سر توصیه میشود که در ادامه،این راهکار ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. گرچه بهداشت ضعیف، نمی تواند دلیلی برای ایجاد یا تشدید شوره سر باشد؛ ولی به طور معمول هنگامی که فرد، موهای خود را به طور منظم شانه نزند یا آن ها را شستشو ندهد؛ این پوسته ها بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و بیشتر به چشم خواهد آمد.دلایل دیگری همچون، شرایط آب و هوا، سن، شرایط سلامت افراد،بیماری ها،سطح استرس فرد،کیفیت محصولاتی که برای مراقبت از مو استفاده می شود که می تواند سبب تشدید شوره سر شود.
آشنایی با انواع شوره و بررسی شوره ،نتیجه چشمگیری بر درمان شوره سر می تواند داشته باشد بعضی از انواع پوسته سر را می توان با تغییر دادن برنامه های مراقبتی مو و یا روش های خانگی درمان کرد؛ ولی بعضی دیگر امکان دارد به شامپو های ضد شوره یا درمان های دارویی نیاز داشته باشد.
معمولا در فصل زمستان به علت سرد شدن آب و هوا پوست سر ما خشک میشود در نتیجه دچار شوره سر میشویم. یکی دیگر از عواملی که باعث خشکی پوست سر و شوره سر میشود شستن دائمی موها با آب داغ در حمام میباشد .شوره ها معمولا به طور ریز و سفید در بین موها دیده میشوند و کمی باعث خارش سر میشوند.
با اینکه شوره زیاد خارش در سر ایجاد نمیکند اما گاهی ممکن است شوره ها باعث خارش شدید شوند در این زمان باید به پزشک مراجعه کنیم تا سرمان را بررسی کند زیرا ممکن است دچار بیماری پوستی شده باشیم.
زیر پوست سر، غدد های تولید کننده سبوم وجود دارد در این سبوم ها مواد روغنی است که به محافظت از پوست و مرطوب سازی از آن کمک می کند. هنگامی که این سبوم های تولید شده،افزایش یابد پوست سر شما چرب میشود؛ این چربی ها موجب تحریک شدن پوست سر و در نتیجه بوجود آمدن شوره های پوست پوستی می شود.
پوسته های چرب، به طور معمول بزرگتر از پوسته های خشک می باشد و رنگ زرد تری دارند که حالت آن روغنی می باشد.یک نوع از شوره های شدید چرب،اگزمای سبورئیک می باشد.
علت اصلی بروز شوره، مشخص نشده است ولی پزشکان نظریه های متفاوتی را برای آن بیان کرده اند.
عده ای از متخصصان، بروز این شوره ها را، به مشکلات هورمونی ربط میدهند ولی به علاوه این مشکلات؛ دلایل دیگری نیز می تواند سبب به وجود آمدن شوره در سر می شود. اگزمای سبورئیک یا درماتیت سبورئیک کسانی که بیماری درماتیت سبورئیک دارند، پوستی تحریک شده و چرب دارند و به همین علت است که احتمال بروز شوره سر در آن ها بالاتر از دیگر افراد می باشد. پوست این دسته از افراد به طور معمول، چرب،قرمز و پوسته پوسته های زرد و سفید است.دقت کنید که این مورد تنها مختص به پوست سر نمی باشد و امکان بروز آن در ابروها، سینه،موهای پشت گوش و سایر نواحی پوشیده از مو نیز وجود دارد.
ممکن است فردی دچار بیماری های خاصی باشد و ممکن است که وجود این بیماری عاملی برای ایجاد و به وجود آمدن شوره سر در فرد باشد.بیماری هایی همانند: صرع و پارکینسون نیز از عوامل ایجاد شوره سر میباشد. علاوه بر آن موارد دیگری از جمله افسردگی ،مصرف الکل، اضافه وزن، مختل شدن اشتها، و سکته های قلبی و مغزی می تواند از علت های بوجود آمدن و ایجاد شدن شوره سر باشد.
قارچی به نام مالاسزیا معمولا بر روی پوست سر برخی افراد پیدا میشود که این قارچ از چربی پوست این افراد تغذیه می کند.این قارچ سر به طور معمول برای افراد معمولی عوارضی بوجود نمی آورد، ولی در برخی افراد که در شرایط خاص اند یا بیماری دارند سبب تحریک پوست شده و با چربی پوست سر افراد ترکیب می شود و شوره سر بوجود می آید.
در هنگام خرید کردن شامپو، یا محصولات دیگر مراقبتی به علاوه چگونگی مو،باید مشخصات و ویژگی های پوست خود را نیز در نظر بگیرید.زیرا امکان دارد بعضی از محصولات مراقبتی با پوست سر شما ،سازگار نباشد و سبب تحریک آن ودر نتیجه بوجود آمدن شوره می شود؛ استفاده از شامپو های ملایم،سبک و غیر دارویی پوست را تحریک نمی کند و احتمال بوجود آمدن شوره سر را نیز کاهش میدهد.برخی از افراد بر این باورند که به دلیل شستشو ندادن موها به طور مناسب، سلول های مرده پوست، جمع میشود و در نتیجه موجب بروز شوره میشود،دسته ای دیگر معتقدند که شست و شوی زیاد سبب از بین رفتن روغن های طبیعی در پوست سر میشود و در نتیجه پوست سر خشک میشود و شوره سر بوجود می آید.تاکنون دلیل قطعی مبنی بر صحت این موارد ذکر شده یافت نشده است، تنها چیزی که مشخص می باشد این است که تعداد دفعات شستشو موها در افراد، متفاوت است و به طور معمول شست و شوی موها به طور مداوم و منظم مفید خواهد بود.
به صورت طبیعی شانه کردن در آرامش و با ملایمت موها برای رفع نمودن سلول های از بین رفته و مرده در سطح پوست و درمان نمودن شوره سر کمک بسیار زیادی می کند.به همین دلیل توصیه میشود به طور منظم و با شانه های مناسب،موهای خود را شانه بزنید تا از به وجود آمدن شوره سر و تجمع سلول های مرده؛ خودداری شود.
طبیعتاً در پوست های خشک، شوره سر از نوع خشک به وجود می آید .این نوع شوره ها به طور معمولی با اندازه کوچک تر و کاملا خشک می باشند.به همین دلیل باید از انجام دادن اموری که سبب خشک شدن پوست سر میشود،بپرهیزید.برای مثال تعادل نداشتن دمای بیرون و داخل،در ماه های سرد زمستان می تواند موجب خشک شدن پوست سر و در نتیجه ایجاد شوره شود.توصیه میشود در فصل زمستان، محیط منزل را زیاد گرم نکنید تا در هنگام ورود از فضای سرد به محیط گرم،صدمه ای به موهای شما وارد نشود.
گاهی بعضی از بیماری های پوستی باعث ایجاد شوره و خارش در سر ما میشوند که حتما باید این موارد را جدی گرفت و درمان کرد.بعضی از این بیماری ها عبارت اند از:پسوریازیس ،اگزما و عفونت های قارچی در پوست سر
معمولا افرادی که در بدن خود ویتامین های ب و امگا شش را کم دارند،بیشتر از افراد دیگر؛ با شوره سر مواجه هستند اما تاکنون روشی که بتوان از طریق آن شوره سر را با رژیم غذایی از بین برد، یافت نشده است
در بعضی موارد، امکان دارد، روش های خانگی و اصلاح سبک زندگی، بدون استفاده از دارو های خاص یا شامپو های مخصوص سبب درمان شدن شوره سر شود؛ اما در بعضی از مورد های دیگر بدون استفاده از موارد ذکر شده،درمان شدن شوره سر امکان پذیر نخواهد بود.هنگامی که شما ضمن درمان شوره سر خود، به پزشک مراجعه می کنید؛ وی با بررسی کردن عوامل های مختلف از جمله، شرایط زمینه ای،سن، علت ایجاد و شدت شوره سر بهترین روش درمان را به شما پیشنهاد میدهد.
کنترل استرس یکی از علت های موثر در به وجود آمدن مشکلات مو و پوست،کنترل کردن استرس می باشد.هرچند تا به حال از رابطه مستقیم شوره سر و استرس اثبات نشده است ولی بعضی از تحقیقات نشان میدهد که کنترل استرس به درمان شوره سر و بهبود آن کمک میکند.
با انجام این کار، موهای شما سالم تر خواهد بود و سلول های مرده پوست از بین می رود.دقت شود که موها را به آرامی و با شانه های مناسب، شانه بزنید.
حتما برای استفاده از شامپو های ضد شوره، با پزشک خود مشورت کنید.چرا که در این نوع از شامپو ها ترکیبات مختلفی وجود دارد که امکان دارد برای برطرف کردن مشکل شما، خوب نباشند. علاوه بر این می بایست شامپو ها و محصولات مراقبتی مخصوص موهای خود بشناسید تا شامپو هایی که حاوی مواد شیمیایی است سبب آسیب رساندن به پوست سر شما نشود.رنگ کردن موها به طور مداوم، نیز سبب تحریک پوست و در نهایت ایجاد شوره سر میشود.
تعداد دفعات شستشوی موها بستگی به نوع موها، متفاوت است.ولیکن بهتر است این کار به صورت مرتب و مخصوصا بعد از قرار گرفتن در معرض آلودگی های متفاوت انجام بدهید.علاوه بر آن توصیه میشود پوست سر را هنگام شست و شو به خوبی ماساژ دهید تا از تجمع آلودگی در موها پیشگیری شود.
در صورتی که شوره سر شما، در حالت خفیف است یا بدون دلیل خاصی بوجود آمده است، شما می توانید از شامپو های ضد شوره ،که حاوی سلنیوم سولفاید یا کلمبیا می باشد ضمن کنترل خارش و پوسته پوسته شدن پوست سر استفاده کنید.قبل استفاده از شامپو های ضد شوره، حتی الامکان پوسته های بوجود آمده را از بین ببرید تا تاثیر شامپو ها موثرتر و بیشتر باشد.ضمن این کار می توانید به آرامی موها را شانه بزنید و دقت کنید که موها را به حالت ضربه ای و محکم شانه نزنید، زیرا این امر سبب افزایش تحریک شوره ها میشود. شامپو های ضد شوره، از ترکیبات مختلفی تولید میشوند که با روش های متفاوتی می تواند شوره های سر را کنترل کند. برای مثال، شامپو های دارای سلنیوم سولفاید با کاهش روغن های طبیعی غدد پوستی به کمتر شدن سلول ها کمک می کند.شامپو های دارای پیریتیون نیز رشد مخمّر ها را کاهش می دهد.در ساخت بعضی از شامپو ها ،از قطران زغال سنگ استفاده میشود. این مورد، یک قارچ طبیعی می باشد که تولید سلول های پوستی را کاهش میدهد. به کار بردن از این مواد در شامپو های ضد شوره، امکان دارد پس از دراز مدت سبب ایجاد بعضی از مشکلات شود.برای مثال شامپو های دارای قطران زغال سنگ، موهای حاوی رنگ را لکه دار می کند. به علاوه امکان دارد موها را در برابر اشعه خورشید، حساس تر کند.به همین علت می بایست با مشورت پزشک، از شامپو های ضد شوره استفاده شود.و ضمن بررسی نتایج توسط پزشک شامپوی مورد استفاده خود را تعویض کنید.
در صورتی که به دلایل مختلف؛ در پوست سرتان شوره، به وجود آمده است و این امر برای شما ناخوشایند است با روش های ذکر شده می توانید آن را درمان کنید و از زیبایی موهای خود لذت ببرید.
در عرض یک هفته با چین و چروک صورت خود خداحافظی کنید!
ادامه مطلب
بهترین محصولات تخصصی برای آرایش لب
ادامه مطلب
علت سکسکه بعد از عمل اسلیو معده و روش های پیشگیری و درمان آن
ادامه مطلب
تاریخچه دانشگاه باهچه شهیر
ادامه مطلب
روشهای موثر برای لاغر کردن صورت
ادامه مطلب
اقدامات ممنوعه بعد از تزریق ژل
ادامه مطلب
تزریق ژل زیر چشم معجزه و درمان قطعی سیاهی و گودی چشم
ادامه مطلب
بهترین راه های درمان افتادگی پلک
ادامه مطلب
آیا عمل پیکر تراشی قابل بازگشت است؟
ادامه مطلب
تزریق چربی و عوارض تزریق چربی
ادامه مطلب
عوارض عمل بلفاروپلاستی را بشناسیم
ادامه مطلب
مقایسه روش های برداشتن خال صورت
ادامه مطلب
صفر تا صد قرص فیتو + نظرات افراد و بررسی اصالت
ادامه مطلب
خشکی چشم بعد از بلفاروپلاستی
ادامه مطلب
روش یخ درمانی برای پوست
ادامه مطلب
آیا پیکر تراشی قابل برگشت است؟
ادامه مطلب
آیا از تاثیر خواب بر پوست صورت اطلاعی دارید؟
ادامه مطلب
کبودی چشم بعد از جراحی بینی ( رینوپلاستی)
ادامه مطلب
معروف ترین رژیم های لاغری دنیا
ادامه مطلب
ماموپلاستی چیست؟ آیا جای بخیه ماموپلاستی باقی می ماند؟
ادامه مطلب
بررسی علل و درمان سفت و دردناک شدن نوک سینه اقایان
ادامه مطلب
درمان واریس با لیزر و مزایا و مراقبت های آن
ادامه مطلب
اندولیفت چیست؟ تمام آنچه که باید از اندولیفت بدانید
ادامه مطلب
تاثیر جراحی زیبایی بینی بر حس بویایی
ادامه مطلب
ماموگرافی دیجیتال چیست؟
ادامه مطلب
7 دلیل اساسی برای نیاز به عمل لیپوماتیک چیست؟
ادامه مطلب
ترس از عمل ابدومینوپلاستی
ادامه مطلب
راهکار برای افزایش سایز سینه چیست؟
ادامه مطلب
لیپولیز چیست و چه کاربردی دارد؟
ادامه مطلب
اهمیت ماساژ در لیپوماتیک
ادامه مطلب
جراحی زیبایی لیفت ران در مشهد
ادامه مطلب
جراحی زیبایی بازو یا براکیوپلاستی در مشهد
ادامه مطلب
متخصص زیبایی زنان مشهد + دکتر زیبایی واژن مشهد
ادامه مطلب
اسکلروتراپی چیست؟ و چه کاربردی دارد
ادامه مطلب
بزرگ کردن آلت تناسلی مردان با تزریق ژل یا تزریق چربی
ادامه مطلب
بهترین سن برای جراحی زیبایی سینه
ادامه مطلب
عمل مینی بای پس معده + مزایا و معایب و هزینه
ادامه مطلب
عمل بای پس معده در مشهد + هزینه و عوارض
ادامه مطلب
بالن معده مشهد : بهترین پزشک بالون معده در مشهد
ادامه مطلب
پماد زینک اکساید بهترین برای محافظت از پوست
ادامه مطلب
نظرات درباره بهترین روش های درمان شوره سر
ارسال پاسخ