دکتر حسن طالب زاده - حدیث ایوازه فوق تخصص جراحی زیبایی و درمانی در مشهد

رایگان مشاوره بگیرید :

0902-8136132
کلمه مورد نظر خود را سرچ کنید
لوگو وبسایت موبایل

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

چهارشنبه, 30 فروردین 1402

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

یکی از دغدغه‌ها ‌و نگرانی‌های ‌جدی مردم برای عمل بینی ، به وجود آمدن مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی است، که اگر کارها در زمان عمل به طور اصولی انجام شوید یعنی کارهایی مثل برطرف کردن پولیپ بینی و ضایعه ها، اصلاح نمودن درست توربین و شاخک‌ها ‌و ... خیلی دقیق رعایت گردد، این اطمینان را خواهیم داشت که اگر بینی شخص کوچک شده با مشکل تنفسی پس از جراحی بینی مواجه نمی‌شود.

بیشتر مراجعین بر این اعتقاد هستند که بعد از جراحی بینی ، دچار یکسری مشکلات تنفسی می‌شوند و متقابلاً بعضی از افراد این تصور را دارند که مشکل تنفس قطعا برطرف می‌شود. لازم به یادآوری است اگر مشکل تنفس در رابطه با انحراف تیغه وسطی بینی است یا این که مشکل از دریچه‌های ‌درونی بینی است، در هنگام عمل امکان دور کردن آن است.

نکاتی درباره تنفس پس از جراحی بینی

چنان که بیان شده است بعضی از مشکلات تنفسی به صورت موقتی می‌باشند و در نتیجه هم ورم و بقیه اثرات جانبی بعد از جراحی بینی بیشتر معلوم می‌شوند.

از آن جا که مریض نمی‌تواند در این مدت داخل بینی خود را تمیز نماید امکان دارد مخاط و مواد دیگر وارد بینی شده در بینی باقی بماند و جلوی تنفس را بگیرند. در این هنگام می‌توانید از اسپری استفاده نمایید.

ورم بیرونی بینی و همین طور دیواره درونی آن هم امکان دارد مجرای تنفسی را موقتا تنگ نماید و نفس کشیدن مقداری دشوار گردد. می‌توانید به کمک گذاشتن کمپرس یخ بر بالای بینی، به کمتر کردن تورم در این قسمت کمک نمایید که در نتیجه آن سختی تنفس هم دور خواهد شد.

البته بعضی از مشکلات تنفسی که پس از عمل  به وجود می‌اید امکان دارد به مدت بیشتری بمانند یا این که حتی برای دور کردن آن‌ها ‌نیاز به انجام رینوپلاستی ترمیمی هم پیدا شود. اگر راه تنفس یا مجرای تنفس مریض ضعیف گردد، یا این که استخوان بینی و همین طور دیواره جانبی بینی خیلی تنگ و باریک شود، اختلالات تنفسی به وجود خواهد امد. هر گونه تغییری که در قسمت مجرای تنفس بینی و همین طور در قسمت سوراخ‌های ‌بینی به وجود می‌اید ، در صورت کارهای اشتباه آن، می‌تواند در فرایند نفس کشیدن شخص تاثیرگذار باشد.

یکی از چیزهایی که بعد از انجام عمل بینی امکان دارد در تنفس شخص اختلال بیاورد مربوط به مجراهای تنفسی او است. امکان دارد در عمل بینی، پزشک مجراهای تنفسی را خیلی باریک کند که در نتیجه آن مریض متوجه سختی تنفس می‌گردد. این عارضه عموما بعد از دور کردن قوز و برطرف کردن برآمدگی بینی اتفاق می‌افتد.

نکاتی درباره تنفس پس از جراحی بینی

همچنین بخوانید : راه های کوچک کردن بینی در خانه

عوامل ایجاد مشکل تنفس پس از جراحی بینی

عامل مهم دیگری که ممکن است تنفس بعد از عمل بینی را با مشکل رو به رو کند، خونریزی بینی می‌باشد. این عارضه عموما هنگامی اتفاق می‌افتد که روی سپتوم یک حفره‌ای ‌به وجود آمده باشد. به همین خاطر بافت درونی آن خشک گردیده و آماده خونریزی است؛ به ویژه هنگامی که بینی شما به خاطر عامل محرکی مانند همچون عطسه، تحریک گردد.

عامل دیگری که امکان دارد باعث بروز مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی گردد، برش و بیرون نمودن قسمت فراوانی از بافت غضروفی بینی می‌باشد. این چیز باعث می‌شود تا دو دیواره بینی زمان عمل دم به هم برخورد نماید و راه تنفس را ببندد. البته این چیز قابل درمان می‌باشد. شخص می‌تواند جراحی ترمیمی شود و پزشک در عمل، با استفاده از تکنیک پیوند این توان را دارد تا این مشکل را دور کند.

در بعضی از موارد ویژه بعد از عمل، امکان دارد جراح بینی برای جلوگیری از خونریزی و حفظ کردن شکل از تامپون استفاده می‌نماید. این چیز خود، تنفس را برای روزها دشوار خواهد کرد. در این مدت مناسب است از راه دهان تنفس نمایید. بعد از گذشت چند روز تامپون از بینی خارج می‌گردد. در گذشته برای همه مریض‌ها ‌از این تامپون خاص استفاده می‌کردند اما الان تنها برای کسانی  که شرایط ویژه‌ای ‌دارند، استفاده می‌شود.

از دیگر موارد که به عنوان دلیل به وجود آمدن مشکلات تنفسی میتوان نام برد بزرگ شدن خیلی زیاد شاخک‌های ‌بینی و منحرف شدن تیغه بینی است که این چیزها هم به راحتی درمان می‌شود.

مشکلات رایج تنفسی بعد از عمل بینی کدامند ؟

در برخی از موارد، مریض پس از عمل بینی ، امکان دارد اشکالاتی را هنگام تنفس بعد از جراحی ، داشته باشد. البته در اکثر موارد ، این چیزها مدتی بعد از عمل دور می‌شوند و جای نگرانی نخواهد بود.

اختلال در تنفس پس از عمل بینی

گرفتگی بینی بعد از عمل بینی

بعد از عمل ، تا یک مدت بینی ورم می‌کند ، که این ورم در کنار این که در قسمت بیرونی بینی است ، در بینی هم روی خواهد داد. به وجود آمدن ورم در درون بینی باعث می‌شود ، که اندازه فضای طبیعی که مخصوص تنفس است، کمتر گردد و در نتیجه به وسیله محدود کردن و مسدود نمودن مجرای تنفس ، مریض به گرفتگی بینی دچار گردد.

سوت کشیدن بینی بعد از عمل بینی

این مشکل به مقدار گرفتگی بینی ، برای مریض ترسناک نخواهد بود ؛ اما می‌تواند باعث به وجود امدن صدای سوت ، در زمان دم و بازدم مریض گردد. کوچک شدن خیلی زیاد سوراخ‌ها ‌در طی عمل ، یکی از اساسی‌ترین ‌اسباب به وجود امدن این مشکل است. چرا که هوا به وسیله گذر از مسیر تنفسی تنگ و باریک باعث به وجود امدن صدایی شبیه به سوت ایجاد نماید.

تنگی نفس بعد از عمل بینی

عموما به وجود امدن تنگی نفس ، در بیشتر کسانی که عمل را انجام می‌دهند ، موقتی می‌باشد و بعد از دو تا سه هفته این مشکل دور خواهد شد. وجود لخته‌هایی ‌از خون، ورم کردن بافت‌ها ‌و ملتهب شدن قست مخاطی بینی ، از عوامل طبیعی به وجود آمدن تنگی نفس در مریض هستند. البته در صورتی که تنگی نفس ، به خاطر عمل نادرست ایجاد شود ، عموما برای دور کردن آن ، نیاز است تا جراحی ترمیمی انجام گیرد.

تنگی نفس بعد از عمل بینی

همچنین بخوانید : برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل و راه درمان آن

 

نقش دریچه‌ی بینی در مشکل تنفس بعد از جراحی بینی

دریچه‌ی بینی به قسمت‌هایی ‌از مجرای هوا گفته می‌شود که بیشترین استحکام را در مقابل جریان هوا تولید خواهد کرد. هر عاملی که دریچه‌ی بینی را ببندد یا سبب فروپاشی آن در زمان تنفس گردد، می‌تواند باعث ایجاد مشکل تنفس پس از جراحی گردد.

سخت‌ترین ‌بخش دریچه برای تشخیص دادن و برطرف کردن مشکل تنفسی پس از عمل بینی «دیواره‌ی جانبی بینی» می‌باشد. این بخش از بینی غضروف خیلی کمی دارد که برای حمایت هستند و ضعیف می‌باشند. به همین خاطر ، دیواره‌ی جانبی در زمان تنفس ، قصد حرکت دارد و به طرف داخل می‌رود. مشکل تنفس پس از جراحی به وسیله لیزر امکان دارد به این خاطر است که حمایت غضروفی این قسمت در این مدت ضعیف می‌شود و یا برداشته خواهد شد.

عدم ترمیم انسداد بینی

یکی از دلایل به وجود امدن مشکل تنفس پس از جراحی این است که متخصص جراح خیلی دقیق موارد مسدود شدن بینی را در نظر نمی‌گیرد و عمل امکان دارد باعث بیشتر شدن این مسدود شدن‌ها ‌و کم کم بیشتر شدن مشکل تنفس پس از عمل گردد.

وجود لخته‌های خونی

وجود لخته‌هایی از خون هم می‌توانند باعث به وجود امدن تنگی نفس گردند. البته باید خیلی دقیق بررسی گردد که این خون‌ریزی غیرطبیعی نیست.

شکل فانتزی بینی پس از عمل

یک موضوع مهم این می‌باشد که هر اندازه بینی انسان فانتزی‌تر است ممکن است پس از عمل ، تنگی نفس ایجاد گردد. با مقداری پرس‌و‌جو از کسانی که بینی خود را به صورت عروسکی در آورده‌اند ‌، خواهید دانست که بالابردن خیلی زیاد سر بینی و به دنبال آن کوچک کردن خیلی زیاد پره‌ها می‌تواند تاثیر زیادی در مشکل تنفسی پس از عمل داشته باشد.

ایجاد تورم در مخاط

از دلایل دیگر به وجود امدن تنگی نفس پس از جراحی ، به وجود امدن تورم در مخاط به خاطر آلرژی یا سینوزیت می‌باشد. در این صورت شخص دچار گرفتگی بینی می‌گردد و احساس خواهد کرد که توانایی نفس کشیدن را ندارد.

ایجاد چسبندگی

از دلایل دیگر ایجاد تنگی نفس چسبندگی در قسمت بینی می‌باشد. چسبندگی به خاطر ترمیم نکردن برش‌ها و به خاطر زخم‌ها ایجاد می‌گردد. در این صورت، تیغه‌ی وسطی به دیواره‌های کناری می‌چسبد و بیمار احساس تنگی نفس خواهد کرد. برخی اوقات امکان دارد که دلیل به وجود آمدن چسبندگی تورم در قسمت شاخک‌ها نیز باشد.

ایجاد برش‌های نامتناسب

به وجود آمدن برش‌های مختلف که نزدیک به هم هستند هم امکان دارد باعث بسته شدن و تنفس پس از عمل بینی گردد. اگر برش‌ها نزدیک به هم ایجاد گردند، این هم ممکن است که زخم‌ها در هنگام ترمیم به یکدیگر بچسبند.

عدم توجه به اندازه‌ی پره‌های بینی

در زمان عمل باید تناسب اعضای گوناگون چهره مد نظر باشد. اگر که پزشک و جراح متخصص تجربه‌ی لازم را در این رابطه ندارد، این امکان وجود دارد پره‌های بینی را بیش از اندازه کوچک در نظر بگیرد طوری که  از حد استاندارد هم کوجک‌تر ‌باشد. همین چیز باعث به وجود آمدن مشکل تنفس پس از عمل می‌گردد.

درمان مشکلات تنفسی بعد از جراحی زیبایی بینی

گزینه‌های فراوانی برای اصلاح کردن دریچه‌ی بینی به خاطر درمان کردن تنگی نفس پس از عمل بینی وجود دارد، اما اساسی‌ترین ‌اصل برای برطرف کردن مشکل تنفسی پس از جراحی ، تشخیص دادن درست به وسیلهی جراح می‌باشد. در ادامه این مطلب به بررسی شیوه‌های ‌درمانی مناسب با هر یک  از مشکلاتی که در قسمت بالا اشاره نمودیم، خواهیم پرداخت.

درمان مشکلات تنفسی بعد از جراحی زیبایی بینی

همچنین بخوانید : فین کردن پس از عمل زیبایی بینی

درمان مشکل اندازه‌ی دریچه‌ی بینی

قطعات غضروفی که از ان‌ها ‌با نام دیگری یعنی اسپریدر گرافت (spreader grafts) نیز یاد می‌شوند، این توانایی را دارند که باریک‌ترین بخش دریچه‌ی بینی را باز نمایند و جریان هوای زیادتری را ایجاد کنند. برای دیوار‌های اطراف و کناره‌ها ‌هم چندین گزینه می‌باشد. دستگاه‌هایی هستند که می‌توان کاشت و درمان‌های فرکانس رادیویی را داخل درمانگاه‌ها ‌و در مطب برای درمان نمودن صدمه‌های ‌خفیف اطراف بینی انجام داد و به این شکل از یک شیوه جراحی وسیع دوری کرد.

همین طور تعداد فراوانی از تکنیک‌های جراحی مثل پیوند دادن غضروف برای حمایت کردن از دیواره‌های کناری وجود دارند که از این‌ها ‌می‌توان برای دور کردن مشکل تنفسی پس از عمل بهره برد.

درمان مشکل چسبندگی در بینی

اگر مشکل تنفس پس از جراحی برای چسبندگی است، عموما درمان این درد به کارگیری از گراف می‌باشد. این در حالی می‌باشد که اگر چسبندگی داخل دریچه‌ی درونی به وجود بیاید ، باید در این صورت پیوند غضروف انجام شود.

درمان مشکل کوچک بودن پره‌های بینی

اگر پزشک و جراح در هنگام عمل به اندازه‌ی پره‌ها دقت نداشته باشد و در محاسبات خود آن‌ها را کوچک بداند ، امکان دارد مریض به خاطر مشکل تنفسی پس از جراحی به یک عمل دیگری برای بهبودی و بزرگ نمودن پره‌های بینی نیاز پیدا کند.

درمان مشکل آلرژی و حساسیت

در صورتی‌که شخص به خاطر آلرژی دچار تنگی نفس شده ، میتوان به کمک تجویز دارو‌هایی که این‌ها ‌ضد حساسیت هستند بیماری تنگی نفس را درمان کرد.

درمان مشکل لخته‌های خونی پس از عمل بینی

اگر مشکل تنفس پس از جراحی به خاطر وجود لخته‌های خون باشد، این امکان وجود دارد که با بهره گیری از سرم‌هایی که برای شستشو هستند و ان‌ها ‌را پزشک تجویز می‌کند، این مشکل را برطرف کرد.

درمان مشکل انسداد بینی

در بعضی از مواقع، امکان دارد برای بازسازی تمام بخش پایین بینی به عمل ترمیمی به وسیله پیوند غضروف نیاز پیدا کنید. این عمل عموما برای درمان تنگی نفس پس از عمل بینی در زمان مسدود شدن زیاد نیاز می‌شود (به ویژه اگر نوک بینی پس از عمل منحرف گردیده است).

بیشتر این غضروف از غضروف دنده درست می‌شود. بعضی از این تکنیک‌ها ممکن است پیشرفته باشند، پس جراح متخصص به کمک تشخیص درست به شیوه درمانی که کاملا مناسب با شرایط بیمار است اقدام خواهد نمود.

سخن پایانی

در پایان باید گفت ایجاد تغییر و تحول در شکل اولی بینی ممکن است باعث به وجود امدن مشکلات تنفسی گردد که این مسئله با انتخاب کردن جراح بینی که خیلی ماهر است و تخصص و تجربه کافی دارد می‌توان از به وجود آمدن بسیاری از این مسائل جلوگیری نمود.

عمل بینی در کشور ما زیاد شده اما نکته‌ای ‌که وجود دارد این است که متاسفانه بسیاری از مردم به دنبال جراح متخصص نیستند بلکه به دنبال کسانی هستند که تخصص و تجربه کافی ندارد و صرفا این عمل را با هزینه‌های ‌پایین انجام می‌دهند.

بله انجام هم زمان این دو مورد امکان پذیر هست ولی حتما در مشاوره با پزشک و جراح خود این موارد را هماهنگ فرمایید

عمل زیبایی بینی امکان دارد تا دو هفته پس از عمل به دلیل وجود داشتن مخاط در بینی گرفتگی بینی داشته باشید و مشکلی را برای تنفس ایجاد کند ولی پس از دو هفته خیر 

نظرات درباره مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

آخرین مقالات
19 خرداد

پسوریازیس چیست ؟ + راه های درمان

ادامه مطلب

15 خرداد

پلاسما جت چیست؟ + مراقبت های پس از پلاسما جت

ادامه مطلب

11 خرداد

سریع ترین راه از بین بردن لک صورت | درمان لک صورت

ادامه مطلب

07 خرداد

پماد کلسیپوتریول : موارد مصرف ، نحوه مصرف و عوارض شایع

ادامه مطلب

03 خرداد

بهترین کلینیک زیبایی مشهد چه ویژگی هایی دارد

ادامه مطلب

30 اردیبهشت

مراقبت‌ های ‌بعد از عمل سینه که باید بدانید

ادامه مطلب

27 اردیبهشت

پماد کالامین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض استفاده از آن

ادامه مطلب

24 اردیبهشت

خواص آلوئه ورا برای پوست صورت

ادامه مطلب

21 اردیبهشت

چاق و سفت شدن صورت در مدت زمان یک هفته

ادامه مطلب

18 اردیبهشت

مرگ بر اثر پیکر تراشی و لیپوساکشن | آیا مرگ بر اثر پیکرتراشی واقعیت دارد یا شایعه است؟

ادامه مطلب

15 اردیبهشت

ماسک صورت با ماست

ادامه مطلب

11 اردیبهشت

سوتین مخصوص بعد از عمل سینه

ادامه مطلب

07 اردیبهشت

چه عواملی باعث بزرگ شدن بینی می شود؟

ادامه مطلب

03 اردیبهشت

ویتامین های چاق کننده سریع

ادامه مطلب

30 فروردین

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

ادامه مطلب

27 فروردین

حاملگی بعد از ابدومینوپلاستی امکان پذیر است؟

ادامه مطلب

24 فروردین

بهترین روش های درمان شوره سر

ادامه مطلب

20 فروردین

معجون جوش خوردن استخوان

ادامه مطلب

17 فروردین

قرص پردنیزولون 5 برای چیست؟ + عوارض و نحوه مصرف

ادامه مطلب

14 فروردین

بهترین فصل کاشت مو چه موقع است؟

ادامه مطلب

10 فروردین

اسکلروتراپی صورت چیست و چه کاربردی دارد؟

ادامه مطلب

05 فروردین

پی آر پی صورت چیست؟

ادامه مطلب

01 فروردین

صفر تا صد قرص گین آپ

ادامه مطلب

26 اسفند

پماد ویتامین آ د برای لکه های صورت

ادامه مطلب

22 اسفند

استفاده از بوتاکس برای سینه ، زیر بغل و کف دست

ادامه مطلب

17 اسفند

علامت های عفونت لب بعد از تزریق ژل

ادامه مطلب

13 اسفند

روش‌های درمان سیاهی دور چشم مزوتراپی، پی آر پی یا هایفوتراپی

ادامه مطلب

08 اسفند

کلینیک لاغری در مشهد

ادامه مطلب

04 اسفند

قرص تقویت کننده مو هیرتامین

ادامه مطلب

30 بهمن

راه های کوچک کردن بینی در خانه

ادامه مطلب

27 بهمن

مرگ در اثر تزریق بوتاکس

ادامه مطلب

23 بهمن

قرص راکوتان چه کاربردی دارد و عوارض روآکوتان چیست؟

ادامه مطلب

19 بهمن

حساسیت به بوتاکس

ادامه مطلب

16 بهمن

اگر فتق عمل نشود چه می شود

ادامه مطلب

12 بهمن

ژل جالپرو و کاربرد آن

ادامه مطلب

08 بهمن

برآمدگی استخوان بینی بعد از عمل و راه درمان آن

ادامه مطلب

04 بهمن

عمل چال گونه در مشهد با قیمت

ادامه مطلب

01 بهمن

چگونه پف زیر چشم را از بین ببریم؟ روش‌های درمان پف زیر چشم

ادامه مطلب

27 دی

تزریق چربی به واژن (لابیا) ، مزایا و عوارض

ادامه مطلب

23 دی

چه کسانی نباید هایفو انجام دهند

ادامه مطلب

مقالات مرتبط با مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی

whatsapp
instagram
how-to

مشاوره با ما