کلینیک زیبایی مشهد : فوق تخصص جراحی زیبایی و درمانی در مشهد
رایگان مشاوره بگیرید :
0915-7331098پنجشنبه, 10 فروردین 1402
اسکلروتراپی یک روش درمانی غیرجراحی است که در آن از تزریق مواد شیمیایی به داخل ساختارهای بدن برای کنترل علائم بیماری استفاده میشود. این روش معمولاً برای درمان بیماریهایی مانند آبسههای مغزی، درد مزمن، اسپاسم ماهیچهها، و برخی اختلالات عصبی مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله موادی که معمولاً برای اسکلروتراپی استفاده میشود، شامل موادی مانند پلیاتیلن گلیکول، فنول، و الکل است.
این ماده از محلولی تحریک کننده به اسم اسکلروزانت استفاده می نماید که به طور مستقیم در رگ های لنفاوی تزریق می گردد. این محلول موجب تحرک رگ شده و سبب ورم کردن آن می گردد. این ورم جریانات خون و یا مایعات لنفاوی را کمتر کرده و در نتیجه رگ ها کوچکتر می گردند. صورت های گوناگون اسکلروتراپی از حدود قرن 19 به وجود آمد، ولی روش های درمانی در چند سال اخیر بهتر شدند. اسکلروتراپی یعنی تزریق مواد دارویی داخل رگ های واریسی و عنکبوتی صورت و پا می باشد که در اخر به مسدود شدن رگ ها و درمانشان منجر می گردد. بعد از سپری شدن زمان، واکنش بدن موجب رفع شدن و در اخر ناپدید شدن رگ های واریسی می شود.
طبق سایز و تعداد رگ های واریسی، امکان دارد 2 یا 3 جلسه درمان برای بیمار لازم باشد. در کسانی که تعداد رگ های واریسی فراوانی دارند، امکان دارد تعداد جلسات درمانی بیشتر باشد.
رگ های رویی و قابل درمان صورت توسط پزشک متخصص معاینه شده و مشخص می گردند.
برای بیشتر بیماران، درد تزریق، قابل تحمل بوده و احتیاجی به بی حسی ندارند اما برای برخی از بیماران از بی حسی موضعی استفاده می گردد.
بعد از این محلول اسکلروزانت با سوزن هایی خیلی نازک و به میزانی اندک در هر کدام از رگ ها تزریق می گردد. در زمان تزریق حس کردن اندکی سوزش طبیعی می باشد. بعد از اتمام تزریق، فورا بانداژ رگ انجام میگردد که موجب می گردد کبودی و دیگر عارضه ها کمتر شوند.
هر جلسه اسکلروتراپی صورت حدود 30 الی 60 دقیقه زمان می برد. امکان دارد در برخی از موارد چندین جلسه درمانی نیاز باشد. فاصله مابین این جلسه های درمانی حدود 4 الی 6 هفته می باشد. اغلب 10 الی 14 روز پس از هر یک از جلسات درمانی لازم است ویزیت انجام شود.
در هر کدام از جلسات اسکلروتراپی صورت حدود 50 الی 80% از رگ های تحت درمان حذف می شوند و الباقی رگ ها بایستی در طی جلسه های بعدی درمان گردند. به طور کلی کمتر از 10% بیماران به جلسات رایج درمان پاسخ نمی دهند که نیاز می باشد غلظت های بیشتر و جلسه های بیشتر نیز برای آنان انجام گردد. اغلب رگ های عنکبوتی مابین 3 الی 6 هفته بعد از جلسات درمانی ناپدید می شوند. جهت رگ هایی بزرگ تر امکان دارد نتیجه درمان حدود 3 الی 4 ماه زمان ببرد. زمانی که رگی به درمان پاسخ دهد، هرگز بازگشتی ندارد.
پاره شدن رگ های صورت در حقیقت به بزرگ شدن رگ هایی تلقی می شود که به صورت دقیق زیر لایه پوست قرار گرفته اند. در نتیجه رگ ها شکلی قرمز و تار مانند به خود می گیرند که به اصطلاح به آن ها رگ های عنکبوتی گفته می شود. این رگ ها معمولا روی صورت و پاها قابل رویت می باشد؛ هرچند احتمال بروز آن ها در هر قسمتی از بدن وجود دارد. این رگ ها به غیر از ظاهری نا زیبا، هیچ مشکل و علائم دیگری را به وجود نمی آورند.
جهت درمان رگ های عنکبوتی صورت از اسکلروتراپی صورت، لیزر درمانی و IPL و ریتونوئید استفاده می گردد. همین طور درمان های خانگی و استعمال روغن ها و داروهای گیاهی می تواند در درمان این رگ ها تاثیر گذار باشد.
همچنین بخوانید : پی آر پی صورت چیست؟
اسکلروتراپی معمولا جهت درمان واریس به کار می رود. رگ های واریسی نیز بعنوان نارسایی شدید وریدی یاد می شود. این رگ ها، اگر متورم و بزرگ شوند، اغلب در پاها دیده می شوند. واریس به خاطر دیواره های ضعیف وریدی می باشد که به نوبه خویش موجب ضعیف شدن دریچه های وریدی می گردد. در نتیجه خون را در رگ ها جمع نموده و موجب ورم کردن می گردد و سبب می شود که شکل ظاهری آن ها تغییر نماید. رگ های واریسی امکان دارد دارای درد نیز باشند و موجب بروز مشکلات پوستی مثل بثورات گردد. با کوچک نمودن رگ ها به کمک اسکلروتراپی تاثیرات صدمه به ورید ها کمتر شده و موجب می گردد رگ ها از شکل واریسی در بیاید و درد کاهش یابد.
اسکلروتراپی برای درمان واریس هم به کار میرود .رگ های واریس اگر متورم شوند اغلب در نگاه ظاهری به پاها دیده میشوند.ممکن است رگ های واریس برای فرد آزاردهنده و همراه با درد باشد.با کوچک کردن رگ های واریس با استفاده از اسکلروتراپی تاثیرات صدمه به ورید کمتر خواهد شد و رگ ها از حالت واریس خارج میشوند در نتیجه درد آنها کاهش می یابد.
اسکلروتراپی امکان دارد هنگامی که سایر درمان ها با شکست رو به رو شوند، مورد استفاده قرار بگیرد. بواسیر زمانی بروز می دهد که رگ های خونی دور روده ورم کرده و تحریک پذیر شوند، در این صورت موجب درد شده و سبب می شود که تحرکات روده اذیت کننده باشد.
ایجاد و زیاد شدن مایعات در یک حفره بدن، هیدروسل می باشد، به وجود آمدن هیدروسل در بیضه ها رایج می باشد. اسکلروتراپی جهت درمان این مشکل نیز گاهی انجام می شود.
چه هنگام باید اسکلروتراپی را بعنوان درمان در نظر گرفت؟
هر فردی که رگ های واریسی و یا عنکبوتی داشته باشد با استفاده از اسکلروتراپی صورت قابل درمان می باشد. بیماران بایستی درباره واجب بودن این درمان حتما با دکتر خویش مشورت کنند تا پزشک متخصص تصمیم بگیرد که آیا این روش درمانی برای بیمار ضرورت دارد یا نه...
بیماران مبتلا به رگ های عنکبوتی و یا واریسی بایستی در مورد هایی که مشتمل بر موارد زیر می باشد حتما به پزشک متخصص برای درمان مراجعه کنند:
زمانی که رگ ها دردناک باشند. پاها احساس سنگینی یا درد دارند. پوست روی پاها دچار لکه شده باشد و یا این که در آن قسمت خشک شود. در نزدیک رگ ها یک جوش بثورات و یا خارش وجود داشته باشد.
در هر سن و سالی احتمال بروز رگ های عنکبوتی بروی صورت وجود دارد، ولی بعضی از افراد بیشتر از دیگران مستعد این مشکل می باشند. متداول ترین علل پیدایش رگ های عنکبوتی صورت به شکل زیر می باشد:
ژنتیک: کسانی که سوابق رگ های عنکبوتی در خانواده شان وجود داشته بیشتر مستعد مبتلا شدن به این مشکل می باشند.
قرار گیری در معرض خورشید: صدمات ناشی از نور آفتاب موجب بزرگتر شدن رگ ها و نزدیک تر شدنشان به سطح پوست می گردد.
تغییرات جوی: تغییر های شدید آب و هوایی به گردش خون بدن تاثیر گذاشته و باعث قرمز شدن پوست صورت می گردد. در نتیجه امکان دارد رگ ها پاره گشته و عارضه ی رگ های عنکبوتی به وجود آید.
تغییر فشار: تغییر های ناگهانی و با شدت فشار، موجب پاره گشتن مویرگ ها می گردد. استفراغ یا یک عطسه ناگهانی و محکم قادر است عامل این تغییر فشار باشد.
بارداری: تغییر هورمونی در دوره بارداری یکی از علت های رگ های قرمز صورت به حساب می آید. واریس حاملگی اغلب پس از زایمان رفع می گردد.
محرک های محیطی: قرار گیری در معرض آلاینده های محیطی و یا مواد شیمیایی خاص به پوست صورت صدماتی وارد می کند که موجب می گردد رگ ها نمایان تر شوند.
روزاسه: روزاسه یک نوع عارضه ای متداول می باشد که موجب می گردد پوست به خاطر بزرگ گشتن سیاهرگ ها بسیار قرمز و گر گرفته باشد. افراد مبتلا به این عارضه اغلب با مشکل رگ های عنکبوتی هم رو به رو می شوند.
آسیب دیدگی: اگر آسیب دیدگی سر توام با کبودی سر باشد، امکان پاره شدگی رگ ها نیز وجود دارد. در این صورت رگ ها معمولا پس از رفع کبودی بازسازی می شوند.
همچنین بخوانید : پماد برای از بین بردن لک های صورت
روش اسکلروتراپی صورت اغلب به بیهوشی و یا آماده سازی برای بیماران احتیاجی ندارد. متقاضیان، پیش از درمان بایستی توصیه های پزشک را رعایت نموده چون امکان دارد لازم شود از قبل از استعمال لوسیون یا چرب نمودن پوست پرهیز کنند.
در طی درمان اسکلروتراپی صورت ، بیمار به پشت خوابیده و پاهایش را به سمت بالا می گیرد. پزشک، ناحیه تحت درمان را تمیز نموده و بعد یک سوزن ظریف را به درون ورید وارد می نماید. بعد از آن، دکتر به رگ یک محلول محرک تزریق می نماید. امکان دارد بیمار حس سوزش، سوزن سوزن شدن و یا شاید هیچ یک از این حالات را نداشته باشد. زمانی که تزریق تمام شد، دکتر جهت جلوگیری از ورود دوباره خون به ورید ، آن نقطه را ماساژ می دهد. در اغلب موارد، بیمار به جلسات درمانی مجدد احتیاج داشته تا به صورت کامل مشکلش بر طرف گردد.
پس از درمان بایستی جهت جلوگیری از بروز لخته های خون تحرک داشته باشید. جهت جلوگیری از بروز لکه های تیره در نواحی تحت درمان نباید در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرید. بعضی از بیماران در ناحیه تزریق کبودی و حساسیت را تجربه نمایند ولی به جز این موارد به خصوص، بهبودی بعد از درمان اسکلروتراپی صورت تقریبا راحت است.
اسکلروتراپی صورت روشی بدون خطر و یک متد درمانی کم تهاجم می باشد و بسیار کم خطر تر از عمل جراحی می باشد چون احتیاجی به بیهوشی ندارد. بررسی ها نشان دهنده این می باشد که اسکلروتراپی صورت تاثیری از 75 الی 90% در موارد مورد استفاده داشته است، ولی معمولا احتیاجی به چندین جلسات درمانی دارد.
در صورت عدم بهبودی با اسکلروتراپی صورت امکان دارد فرد در مواردی احتیاج به درمان های تکمیلی مثل عمل جراحی داشته باشند. رایج ترین واکنش های منفی درباره اسکلروتراپی صورت شامل قرمزی، کبودی و درد در نزدیک ورید تزریقی می باشد. تقریبا یک سوم بیماران بعد از درمان با این تکنیک در دور ورید تزریق شده شاخه های ریزی از رگ های خونی تشکیل شده که این عروق اغلب خود به خود ناپدید می گردند. در اکثر موارد امکان دارد بیمار واکنش های حساسیتی به ماده تزریقی، سوزش در رگ و تغییر رنگ پوست را تجربه نماید.
حباب های هوایی ریز از سوزن هم قادر هستند به جریان خون وارد گردند و موجب ایجاد تغییر در بینایی، حالت تهوع و سردرد شوند. به تدریج امکان دارد لخته خون در رگ تحت درمان ایجاد گردد. لخته های خون قادر هستند به نقاطی از بدن به واسطه ی خون منتقل گردند و در صورت درمان نشدن، تهدیدی در زندگی بیمار به حساب می ایند. چنانچه لخته خون حرکت نماید، ممکن است منجر به آمبولی شود.
چنانچه در ناحیه قفسه سینه درد بروز کند، اختلال در تنفس و یا سرگیجه پس از داشتن اسکلروتراپی صورت، بیماران بایستی به پزشک متخصص مراجعه نموده تا در صورتی که هر نوع عوارضی رخ داد به دنبال درمان اضطراری باشند. بهتر می باشد که جهت اعمال این تکنیک درمانی به مراکز فوق تخصصی مراجعه نموده تا از ایجاد هر نوع عارضه ی احتمالی جلوگیری نمود.
همچنین بخوانید : ژل جالپرو و کاربرد آن
سخن پایانی
رگهای عنکبوتی به خاطر نزدیک بودن رگها به سطوح پوست قابل رویت می باشند. این رگها بروی صورت برای همه اشخاص و در همه رده سنی امکان دارد رخ بدهد. ولی قرار گیری در معرض تابش نور خورشید ، تغییرات جوی، تغییرات فشار، قرار گی ری در معرض مواد شیمیایی، بارداری، روزاسه و صدمه به سر احتمال بروز این رگ ها را روی صورت بیشتر می کند. این رگ ها اغلب به رنگهای بنفش و یا قرمز هستند. این رگها دارای ضخامتی 1 الی 3 میلی متری می باشند و گاهی اوقات موجب درد و خارش میگردند. رگ های عنکبوتی اغلب بروی گونه ها و بینی و چانه نمایان می شوند. جهت تشخیص این که آیا یک موقعیت پزشکی موجب بروز رگ های عنکبوتی صورت شده باشد؛ تست خون، بررسی کارکرد کبد، سی تی اسکن، MRI ، و اشعه ایکس انجام می گردد. جهت درمان این رگ های صورت از اسکلوتراپی صورت، ریتونوئیدها، لیزر درمانی، IPL استفاده می شود. پرهیز از شستشوی صورت با آب گرم و دوری از گرمای شدید، استفاده از کمپرس سرد و یخ، روغن درمانی، سرکه سیب، آلوئه ورا و فندوق و ویتامین C از درمان های خانگی موثر رگ های واریسی می باشند.
اسکلروتراپی محلولی تحریک کننده به اسم اسکلروزانت است که به طور مستقیم در رگ های لنفاوی تزریق می گردد. این محلول موجب تحرک رگ شده و سبب ورم کردن آن می گردد.
این یک روش کاملا بدون عوارض می باشد و نهایت تورم و قرمزی از عوارض آن هست
جراحی ترک های شکم +روش های پیشگیری
ادامه مطلب
لیفت باسن مناسب چه کسانی است؟
ادامه مطلب
راه های مراقب و جلوگیری از عفونت دستگاه تناسلی بانوان
ادامه مطلب
آیا پوشیدن گن بعد از عمل لیپوماتیک ضروری است؟
ادامه مطلب
خارش پس از عمل ماموپلاسی+علت و درمان
ادامه مطلب
داروهای تقویتی بعد از جراحی چاقی
ادامه مطلب
استپ وزن چیست؟و راهکاردرمان آن
ادامه مطلب
علت ریزش موی مردان چیست؟
ادامه مطلب
کرایوتراپی یا سرما درمانی چیست؟
ادامه مطلب
مراقبت های بعد از انجام لیفت صورت
ادامه مطلب
پی آر پی مو چند درصد جواب میده؟+فواید آن
ادامه مطلب
علت منافذ باز پوست چیست؟
ادامه مطلب
درمان زگیل تناسلی زنان به صورت کامل و قطعی در مرکز درمان اچ پی وی ایران
ادامه مطلب
در عرض یک هفته با چین و چروک صورت خود خداحافظی کنید!
ادامه مطلب
بهترین محصولات تخصصی برای آرایش لب
ادامه مطلب
علت سکسکه بعد از عمل اسلیو معده و روش های پیشگیری و درمان آن
ادامه مطلب
تاریخچه دانشگاه باهچه شهیر
ادامه مطلب
روشهای موثر برای لاغر کردن صورت
ادامه مطلب
اقدامات ممنوعه بعد از تزریق ژل
ادامه مطلب
تزریق ژل زیر چشم معجزه و درمان قطعی سیاهی و گودی چشم
ادامه مطلب
نظرات درباره اسکلروتراپی صورت چیست و چه کاربردی دارد؟
ارسال پاسخ